Terima Kasih Kerana Sudi Singgah Ke Blog Saya

Terima Kasih Kerana Sudi Singgah Ke Blog Saya

Online website templates

Followers

Monday, 20 January 2014

WallpApEr MuRaH

Assalamualaikum...

sejak aku masuk group kat fb "nak hias rumah macam mana ek..." makin semangat nak mendeko rumah. seronok tengok rumah diorang cantik2...yang paling best kitorang berkongsi idea. dan....diorang jugak yang memperkenalkan KAISON ni kat aku. memang terbaikkkk lahhh tempatnya...harga memang murah dan berpatutan. setelah aku goda2 suami (kikiki ayat tak boleh bla) maka....dia pun setuju nak bawak aku soping kat sana. horeyyyy
tengok dari luar pun dah teruja...ni outlet kat kl festival city, danau kota
rambang mata woooo, wallpaper murah je...rm 19.90

hasil rembatan

^

^

^

^

^

^

^

^

^
barang2 deko garden yang banyak....puas hati dapat cari rumput tiruan
 aku tak beli satu pun wallpaper sebab suami tak bagi tampal2 kat rumah....sayang cat dinding katanya...waaaaa nangis :'(

tapi.....pada suatu hari (kikiki macam pertandingan bercerita budak sekolah)
geng group post pasal wallpaper termurah kat kedai 5 sen maju sg besar. 
murahkan....rm 3.50 je untuk 2 meter
coraknya cantik2...sampai tak tau nak pilih mana satu, sudahnya...ambik semua yang bekenan...habis cite... 
sampai rumah pening memikir nak tampal kat mana selain dinding....
pasang kat pintu tandas je...pintu asal memang tak cantik, dah kotor2...untuk pintu ni aku guna 1 roll setengah je...
ni wallpaper bilik kitorang kat rumah mertua...(setelah dapat keizinan suami) yesss dapat jugak pasang kat dinding :D
dinding ni asyik tukar2 hiasan je...lepas ni dah tak tukar kot...sayang wallpaper tu...aku guna 4 roll je untuk dinding ni...total rm 14.00
tak jadi kitorang nak tukar pintu bilik tu...jimat sikit...hanya bermodalkan rm 7.00 je...
pintu kayu ni pun ditampal wallpaper....corak dia soft je...i like
sila abaikan yang bekedut2 tu...pintu ni belekuk2 :'(
walaupun murah harga wallpaper ni tapi cara pemasangannya mudah je. macam tampal stiker, siap gam dan senang bukak balik kalau tesilap tampal. cuma ketahanannya aku belum pasti...harap2 ok, tak semestinya barang yang murah ni tak elok dan barang yang mahal tu elok. yang penting cara penjagaan kita mestilah baik dan cermat....ok tataaa... 

13 comments:

  1. salam tumpang tnya..kedai sungai besar tu kt mana ye..?bole bg alamat..?tq..teringin nk beli wallpaper tuh..hihi

    ReplyDelete
  2. w'salam...kedai 5 sen maju ni depan stesen bas yg tgh dlm pembinaan skrg :)

    ReplyDelete
  3. Blh tau x kt mne nk bli bnda ni

    ReplyDelete
  4. @zaliza jaja...kat sungai besar, selangor :)

    ReplyDelete
  5. kt pekan sg besar ke? area kfc tuh ke?

    ReplyDelete
  6. @laila jamaludin...kedai ni depan stesen bas yg baru buat...x jauh dari kfc..

    ReplyDelete
  7. salam... nak tye kedai tu bole post wallpaper tk,,, payah lak nk g sane... n so far wallpaper ni ok la ye...? agak2 kalau anak conteng berkesan tk...? tq

    ReplyDelete
  8. @kauthar roslani saya rasa kedai tu x pos...kalau nak cari wallpaper yg murah dan berkualiti kat kaison
    @puteri hal lipoo berpujangga & maslinda saidin wallpaper tu masih ok tapi kalau nak yg lebih tahan beli kat kaison...segulung 10 meter rm 19.90 je

    ReplyDelete
  9. sy pon td dapat bli WP murah kat kedai eco rm2..rm2.15 segulung(2meter)

    ReplyDelete
  10. Rumput tiruan tu beli kt kaison gak? ingat x brape ringgit harga dia?

    ReplyDelete