Terima Kasih Kerana Sudi Singgah Ke Blog Saya

Terima Kasih Kerana Sudi Singgah Ke Blog Saya

Online website templates

Followers

Tuesday, 19 November 2013

CuTi - CuTi @ gEnTiNg HiGhLaNd


Assalamualaikum...

Ok...kali ni aku nak cite pasal percutian kitorang 2 hari 1 malam kat genting highland. Asalnya kitorang nak pegi cameron highland, tapi memandangkan ada berlaku banjir lumpur kat sana, jadi kitorang ubah plan. jadilah kan, yang penting aku nak cari stoberi...

Sebelum naik ke genting, kitorang singgah sini dulu..

Mini cameron highland, tempatnya berhadapan hotel seri malaysia...


petik stoberi...syok wooo

syok sangat memetik stoberi, sekalinya....harga dia mak aiiii fengsannn...cer teka, 11 biji ni bape hengget?? 
haaaa nampak tak??? RM 18.08...mahal tapi teringin punya pasal,
pejam mata jelah membayo...kikiki 
nasib baik aku tak habiskan satu ladang, kalau tak...kena tinggal kat sini jadi pekerja ladang stoberi...kekeke 
ni pulak sayur-sayuran....cantik kan...sejuk mata memandang
posing jap...
kat sini boleh shopping sayur...tapi tak de la banyak macam kat cameron highland...harga pun mahal skit dari sana...
lavender garden, tempatnya kat belakang hotel seri malaysia...
Kat sini best...dapat tengok bunga lavender, masuk kena bayar tau...tapi tak mahal sangat...dewasa rm 3, kanak-kanak rm 1


syookk wooo...tapi tempatnya kecik je...
model bunga...cewahhh perasan...
yang ni model pagar....kikiki
cantik kan...kalau korang ade kasut tak pakai, boleh buat macam ni...
kedai lavender...sweet kan kedai ni...
memang best masuk kedai ni...lagi-lagi peminat english deko macam aku ni...
dah penat bejalan, kitorang check in kat hotel first world
gambar ehsan dari encik google
kitorang booking online...so, kena check booking kat kaunter sini dulu
pastu check in kat kiosk ni aje...mudah sangat urusannya...check out pun kat sini...
ni bilik kitorang, okla...tak kecik, tak besar...sesuaila dengan harganya 2 hari 1 malam Rm 128.00
aktiviti kitorang kat genting, masuk snowworld...masuk kena bayar...dewasa rm 30.00, kanak-kanak rm 25.00
bayaran termasuk jaket, kasut dan glove. yang tak syoknya masuk sini tak boleh bawak kamera...sebab diorang dah ada cameraman, gambar yang diorang snap memang cantik tapi harganya...mak oiiii mahal. ermmm...dah alang-alang masuk sini, kitorang pun begambar jugak untuk kenang-kenangan...





               
sebenarnya ada 9 keping lagi gambar tapi takkan aku nak upload semua kan...kang muntah pulak korang tengok kitorang posing macam-macam...kihkihkih

gambar ni boleh cuci kat sana siap frame, harganya rm 50.00 sekeping...memang mahal, jadi kitorang ambik semua gambar masukkan dalam cd...harganya...ermmm gigit jari jelah membayonya...


cd ngan resit bayaran, untuk 13 keping gambar rm 125.00
gambar-gambar ni terpulang pada kita samaada nak beli atau tak...kalau tak nak pun tak pe...diorang tak marah hokay...
moga perkongsian aku ni dapat jadikan panduan untuk korang nak pegi bercuti...bagi aku pegi tempat macam ni memang best dan enjoy :)


 





4 comments:

  1. Wksalam Iza..
    lame tak tgk Iza update blog.. rindu tauuu.. wahhh bestnya boleh cuti2, sakan ye posing kat sana..hehe..
    semoga Iza dan suami hepy2 sentiasa ye, kuat fizikal dan emosi.. Intan kagum dgn kalian berdua tau :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...nak apdet tapi tak de cite manarik...
      amin...doakan kami terus tabah dan kuat untuk hadapi ujianNya...

      Delete
  2. Wah...lamanya i tak naik Genting...maupun cameron... (tetiba rasa nk pi bercoti plak... heheheh)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas ni bolehla plan pegi becuti :)

      Delete